piątek, 13 grudnia 2013

Jadalne ozdoby na choinkę

W tym roku moja choinka będzie miała zamiast bombek pierniczki. Te z przepisu Nigelli Lawson są pyszne  w smaku, dość szybkie w wykonaniu, a dodatek pieprzu nadaje im charakteru. Po przepis zapraszam tutaj




19 komentarzy:

  1. Hmm, pierniki z pieprzem? Takiego przepisu jeszcze nie znałam;-) Prezentują się uroczo, a nie są ostre w smaku? :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie, tylko łyżeczkę- dwie się daje, są świetne w smaku, podkreślają korzenny smak:)

      Usuń
    2. Ja zawsze tylko mieszankę korzenną do pierników dodawałam;-) Może skuszę się na mniejszej porcji do wypróbowania;-)

      Usuń
    3. ja też byłam przerażona hehe ale spróbowałam i powiem Ci że ekstra:)

      Usuń
  2. wyglądają cudnie, też dziwi mnie ten pieprz :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w zasadzie w prawie każdej korzennej przyprawie jest pieprz:) ale dodając go jeszcze do ciasta wzmacniamy aromat:)

      Usuń
  3. Ja piernicze .. jestem w tyle z piernikami xD

    Pozdrawiam :)
    Viola

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny ten przepis- moze sie skuszę :-))

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękne pierniczki, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. hmm sporo tego pieprzu, bałabym sie,że za dużo
    czy są miękkie?
    jak ostatnio pekłam to dopiero po pół roku zmiękły, ale były pyszne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie ma dużo, łyżeczkę ledwo się wyczuwa, podkreśla korzenny aromat, ale to musicie sami wypróbować, żeby się przekonać:)) Nie są twarde, są w sam raz:)

      Usuń
    2. dzięki za odp.
      KonKata

      Usuń

Dziękuję :))