poniedziałek, 14 lipca 2014

Różany cukier

Witajcie kochani! Jak weekend spędzaliście? Ja miałam szczęście, na spacerku znalazłam ostatnie płatki dzikiej róży. To mój ulubiony zapach jeśli chodzi o kwiaty. W tym roku przegapiłam zbiory i musiałam się zadowolić taką ilością. I co zrobiłam? Utarłam cukier z płatkami i zamknęłam zapach lata do słoiczka. Będzie do herbatki na jesienne wieczory, zapach i smak jest cudowny. Aktualnie jestem przeziębiona i się kuruję, a do cukru mnie ciągnie jak nigdy..:)) Pozdrowienia!


















10 komentarzy:

  1. To jeden z moich ulubionych zapachów. Szukam takich perfum;-) Świetny pomysł. Ja w weekend wróciłam z Wawy z radiologii Wiki, ale wczoraj miałam okazję kilka godzin spędzić w Toruniu, nacieszyć się pięknem tego miasta, zjeść pyszne gofry i na chwilę cieszyć się słonkiem;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiam zapach dzikiej róży.U mnie w domu od zawsze robi się w ten sposób z płatków zapasy na zimę i potem je dodaje do pączków czy drożdżówki,są rewelacyjne .
    Pozdrawiam słonecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam tydzień temu ale jeszcze nie pokazywałam na blogu

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale musi pięknie pachnieć :) nigdy jeszcze nie miałam okazji próbować takiego cukru :) ale na pewno jest pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Musze tez zrobic, zapach pewnie cudny☺

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale fajny pomysł:) muszę sobie taki cukier stworzyć:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, chętnie bym taki cukier spróbowała... U nas jakoś dzikie róże tylko przy drodze rosną. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. na pewno pięknie pachnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny pomysł. Słyszałam kiedyś o płatkach i różach w cukrze ale różany cukier to dla mnie nowość ;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. A to może być ciekawe .. mm.. kusisz! :)
    Pozdrawiam :*
    DECU Style

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję :))