poniedziałek, 22 czerwca 2015

Ocet różany

Ostatnia chwila na zbieranie płatków dzikiej róży!
W tym roku nie zrobiłam konfitury z dzikiej róży ..:( Nie zdążyłam nazbierać tyle płatków..ale zrobiłam za to ocet! Ocet różany ma piękny kolor i smak. Dodaję go do sałatek owocowych- zamiast octu balsamicznego, polecam! Płatki zalewam octem jabłkowym i po ok tygodniu, odcedzam płatki i gotowe.











12 komentarzy:

  1. nie wiedziałam że tak można zrobić z płatkami róż;)

    OdpowiedzUsuń
  2. może być ciekawy smak, chyba się pokuszę

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie muszę spróbować :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. przez tydzień nie, jak odcedzę płatki to w lodówce

      Usuń
  5. Człowiek uczy się do końca........bardzo ciekawa mikstura
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Też muszę spróbować,dzięki :))

    OdpowiedzUsuń
  7. o cukrze różanym słyszałam ale o ocie to 1x

    OdpowiedzUsuń
  8. chyba musze zrobić płatków ci u mnie dostatek

    OdpowiedzUsuń
  9. Masz dużo cennych rad, które ja tez lubię wykorzystywać. Fajnie tu u Ciebie :)
    Pozdrawiamy Ma i Bla Mój blog Ma i Bla

    OdpowiedzUsuń
  10. już wiem na co wykorzystam opadające płatki róż ;D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję :))