czwartek, 10 września 2015

Uczta na pożegnanie lata

W kolorach tęczy, niesamowitym towarzystwie i cudownych smakach i aromatach! Tak się spędza u nas kolacje na pożegnanie wakacji i..powitanie jesieni. Przepisy znajdziecie u http://www.margaritapopolnocy.pl/ czyli u mojej siostry :) Ja przygotowałam kebaby, które jadłam u przyjaciółki. Do 0,5 mięsa z mielonej łopatki dodajemy jajko i..fasole czerwoną z puszki, która traktujemy blenderem. Całość przyprawiamy i smażymy na patyczkach. Do kebabów koniecznie sos jogurtowy. Dodaję do niego 2 łyżki majonezu, miętę i zioła prowansalskie. Smaki łączymy sałatką z kaszy kuskus. Do kuskusu dodaje pieczone pieczarki, cukinię, soczystą paprykę czerwoną i skórkę otartą z cytryny, całość doprawiam i uszlachetniam oliwą. Na stole jeszcze znalazły się frytki z warzyw..selera, buraków, pietruszki i marchewki- genialne!, ciasto marchewkowe i reszta u Agnieszki bo za dużo by pisać :)