sobota, 15 października 2011

masełko czosnkowe

Nie było tak źle! dałam rade dzisiaj w pracy, odpoczywam leniuchuje, a jutro muszę zrobić zamówienia na stroiki na cmentarz. Pogoda nas nie rozpieszcza na Śląsku, ale dzisiaj słonko wyszło na chwilkę, to otwarłam okno, żeby wpadło kilka promieni słońca do domu:)Skoro idzie zima trzeba się uodpornić, więc polecam czosnek w masełku. Na weekendy je jemy do bułeczki, bo w tygodniu to nie za bardzo z rana jak do ludzi się idzie.:) Przepis zaczerpnięty z strony http://www.w-spodnicy.pl

Składniki:
Masło w kostce
natka pietruszki
szczypiorek
koperek
ząbek czosnku (lub więcej w zależności od upodobań)
szczypta soli i pieprzu
Masło roztapiamy w rondelku, rozgniatamy w przeciskarce ząbek czosnku. Do blendera wrzucamy wszystkie zioła, sól i pieprz. Następnie blenderujemy, dolewając co chwilę roztopione masło. Całość przelewamy do czystego pojemniczka.